Elkészítés: A római tálat hideg vízbe beáztatjuk.
A marhahátszínt sóval, borssal bedörzsöljük, mustárral bekenjük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsompürét elkeverjük a húslevessel.
A római tál aljára vajat teszünk, ráfektetjük a húst, azután vajat morzsolunk rá. Mellé helyezzük a hagymát, beborítjuk a szalonnaszeletekkel, majd leöntjük a paradicsomos húslevessel.
A tálat lefedjük, hideg sütőbe toljuk, majd a sütési fokozatot mérsékeltre beállítjuk, kb. 2 óráig sütjük.
Ha a hús jól átsült, kivesszük a tálból, és a lét átpaszírozzuk. Tejföllel gazdagítjuk és összeforraljuk.
A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve, sós burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!