Marhahúsos rakott padlizsán (Muszaka)

MME MME
1
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A sovány marhahúst kétszer átdaráljuk, hozzáadunk 1 tojást, a bazsalikomot, az aprított petrezselymet, a zsemlemorzsát, illetve sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.

2.

A padlizsánt ujjnyi vastagságú karikára vágjuk és olajban kisütjük. A paradicsomot és a paprikát karikára szeleteljük.

3.

Kikent tepsibe lerakjuk sorban a padlizsánt, a darált, fűszerezett húst, a paradicsomot, a paprikát, majd újra ugyanezt, míg elfogynak a hozzávalók.

4.

2 tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és a rakott padlizsán tetejére öntjük. Alufólia alatt, előmelegített sütőben sütjük. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük a tetejét. Friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss