Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsos quesadilla

30 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db házi kukoricatortilla
  • 25 dkg marha fehérpecsenye
  • 10 dkg fehér cheddar sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg gomba
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 1 fej lilahagyma
  • friss petrezselyem
  • 5 ml folyékony füst
  • olívaolaj
  • cayenne bors
  • bors
  • tejföl

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A fehérpecsenyét vékony csíkokra vágjuk. A gombát és a paradicsomot negyedeljük, a hagymát és a jalapeno paprikát karikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. Vastag falú serpenyőben felhevítjók az olívaolaj felét. Ha forró, beletesszük a húst, megsózzuk és megszórjuk fekete és cayenne borssal. Közepes lángon süstjük kb. 4-5 percig. (Ha a hús túl sok levet engedne, leöntünk belőle.) Ha kész, kivesszük a serpenyőből és lefedveállni hagyjuk.
  3. Az olívaolaj másik felét a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lilahagymát és a gombát.  Közepes lángon pirítjuk. Amikor a gomba egy kicsit összeesik, hozzáadjuk a jalapeno felét, a paradicsomszószt és a folyékony füstöt. Ha felforrt, hozzáadjuk a koktélparadicsomot és a petrezselymet, és kb. 4-5 percig főzzük.
  4. Előveszünk egy másik serpenyőt, és kis lángon megmelegítjük a kukoricatortilla mindkét oldalát. Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg!
  5. A meleg kukoricatortillát egy vágódeszkára tesszük, teszünk a raguból a közepére, megszórjuk a cheddar sajttal, majd összehajtjuk. Visszatesszük a serpenyőbe, és közepes lángon megpirítjuk mindkét oldalát.
  6. A kész quesadillákat kettévágjuk, megszórjuk cheddar sajttal, és a maradék jalapeno paprikával díszítjük. Mellé tejfölt kínálunk.

RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss