Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsos palócleves

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 50 dkg marhalábszárat vagy -lapockát megmosunk és kockára vágunk. 1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk, és 0,5 dl felforrósított olaj és 2 evőkanál zsír keverékén megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a húst és 1 kiskanál pirospaprikát. Visszatesszük, lepirítjuk és fűszerezzük ( 2 babérlevél, fél-fél kiskanál köménymag és őrölt bors, 2 csapott kiskanál só és 2 gerezd zúzott fokhagyma.)

Ezután felöntjük 2 dl vízzel, és pároljuk lassú tűzön 30-40 percig. Majd hozzáteszünk még 2,5 liter vizet, 30 dkg zöldbabot (15-15 dkg sárga- és
zöldhüvelyű is lehet, előfőzött, fagyasztott ) és 30 dkg apró kockákra vágott burgonyát.

Mikor megfőtt a zöldbab és a burgonya, elkészítjük a habarást. 1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 2 evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés levessel, simára keverjük, és ezt öntjük a leveshez, szűrőn keresztül. Még 3-4 percig forraljuk, majd tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss