Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsos cannelloni medvehagymával

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • bors
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 mokkáskanál oregano
  • 1 mokkáskanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 9 db cannelloni (száraz óriás csőtészta)
  • A mártáshoz:
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt gouda sajt
  • 3 evőkanál finomra vágott medvehagyma
  • A tetejére:
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés: 1. A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Elkeverjük, és a fokhagymát is hozzáadjuk, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

2. A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát és a tejszínt, habverővel simára, csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besalmelt készítünk kb. 5 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.

3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húsos ragut sima csőrös habzsákba szedjük, két végük felől megtöltjük a cannellonikat a húsraguval (a tésztát nem kell előre megfőzni!). Kb. 25x35 cm-es, vajjalkikent mélyebb tűzálló tálba tesszük egymás mellé.

4. Bevonjuk a mártással a cannellonikat, parmezán sajttal megszórjuk, és forró sütőben enyhe pirulásig sütjük 30-35 perc alatt. Ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük.

Megjegyzés

Ezt az olasz tésztát egy kicsit magyarosítottam. Nagyon jó ízharmóniát alkotott benne a medvehagyma. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss