Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsleves rizstésztával

MME MME
45 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húsról levagdossuk a zsírt és az inakat, és rostjait keresztbe vágva vékonyan felszeleteljük. Összekeverünk 1 ek. szójaszószt a kókusztejjel, a vajjal, 1 ek. cukorral, a csípős paprikával, a húsra öntjük, és lefedve a hűtőben 1 órán át pácoljuk. A mogyorót összevagdaljuk. A salátalevelet leöblítjük, apróra vágjuk.

Elkészítés: Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húst magas hőfokon adagonként megpirítjuk (kb. 3 perc). Lefedjük, melegen tartjuk. A rizstésztát 10 percre forró vízbe áztatjuk. Lecsepegtetjük. A húslevest egy nagy fazékba öntjük, és felforraljuk. Mikor a leves felforrt, hozzáadunk 2 ek. cukrot és a maradék szójaszószt. Az uborkát hosszában négyfelé, aztán vékony szeletekre vágjuk. Mindegyik levesestálkába teszünk körülbelül 1 evőkanálnyi uborkaszeletet; egyenlően elosztjuk rajta a szójacsírát, a salátadarabokat és a mentaleveleket. Beleteszünk egy kis tésztát, 1 merőkanálnyi levest, és a tetejére főtt marhahússzeleteket. Megszórjuk földimogyoróval, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 515 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss