Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsgolyók vadászmártással

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 35 dkg darált marhahús
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1,2 dl tej
  • 1 kisebb fej lilahagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • bors
  • bazsalikom
  • A mártáshoz:
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg szalonna kockára vágva
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 10 dkg gomba szeletekre vágva
  • 1,2 dl rozé bor
  • 5 dkg teavaj
  • tárkony
  • Valamint:
  • pár szem nagyobb szemű krumpli

Elkészítés

Elkészítés: A húsgolyóhoz a zsemlemorzsát, a rizslisztet, a tejet és a tojást egy tálban összekeverem, pár percig állni hagyom, hogy a morzsa megszívja magát puhára, majd belekeverem a hagymákat, a darált húst, fűszerezem. Vizes kézzel kicsi golyókat formálok, majd forró olajban kisütöm.

A mártáshoz a vajon a szalonnát, a hagymát és a gombát sózva megdinsztelem, felöntöm rozé borral (vagy ami van otthon), és a bort lassú tűzön elforralom róla, majd hozzáadom a tejszínt és a tejfölt, tárkonnyal ízesítem, még pár percig kevergetem, és készen is van.

Nagyobb szemű krumplit főzök hozzá, majd megpucolom, egy kis olíva olajat öntök alá, megforgatom és tálalom.

Megjegyzés

Tegnapról maradt még egy kis céklapüré, azt is mellé raktam. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss