Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúsgolyók sült camembert-rel és gyömbéres kivisalátával

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg fűszeres camembert sajt (bármilyen lehet)
  • 40 dkg darált marhahús
  • 10 dkg fütölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici őrölt kömény
  • 1 tojás
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 4 db kivi
  • 1/2 fej (kis) jégsaláta
  • 1 szál újhagyma
  • 2 db hónapos retek
  • 1/2 kígyóuborka
  • 2 cm-es darab friss gyömbér
  • 1/2 citrom leve
  • pici extra szűz olívaolaj
  • pici só
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A marhahúst ledarálom a füstölt szalonnával, a hagymával és a fokhagymával, hozzáadom a tojást, ízesítem a fűszerekkel, sóval, borssal, pici őrölt köménnyel, és jól összegyúrom. Miután összeállt, golyókat vagy kisebb rudakat formázok, és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm, papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.

A camembert sajtot felszeletelem, mindkét felüket zsemlemorzsába forgatom, és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöm (tálalás előtt, hogy minél frissebb legyen). A sajt fordításánál ügyeljünk arra, hogy a lapáttal gyorsan forgassuk meg, hogy a forró sajt belülről ne folyjon ki.

A salátához a kiviket meghámozom, gerezdekre vágom, a belső keményebb, fehér részt kivágom, összetépkedem a jégsalátát. A retket, és az uborkát felkarikázom, az újhagymát oldalirányban, hogy szép hosszúkás szeletek legyenek, felvágom. A gyömbérdarabot apróra vágom, vagy le is reszelhetjük, és az összes hozzávalót óvatosan összekeverem egy tálban, enyhén sózom, borsozom, ráfacsarom a citrom levét, és finoman meglocsolom olívaolajjal. Mikor tálalom, még egyszer óvatosan összeforgatom.

Akinek ez nem elég tartalmas, barna rizst is kínálhat hozzá.

Megjegyzés

Nagyon kellemes ízvilágú saláta a marhahús mellé. A camembert sajthoz jól passzol a kivi frissessége és a gyömbér kellemes aromája.
- veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss