Előkészítés: A lisztet elkeverjük a keményítővel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat, a porcukrot és 5 dkg marcipánt összedolgozunk. Hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, egy csipet sót és a vaníliát. Végül a lisztes keveréket is beledolgozzuk. A masszát egy sima csőrrel ellátott habzsákba szedjük (vagy két kiskanál segítségével), és elegendő távolságot tartva kis halmokat nyomunk/teszünk a tepsire. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A maradék marcipánt, a lekvárt és a pálinkát összedolgozzuk. Két-két tallért összeragasztunk ezzel a masszával. A csokoládét a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a tallérokra folyatjuk. Hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 80 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre