Elkészítés: A tészta alapanyagait dolgozzuk gyorsan össze robotgéppel, illetve dagasztógéppel.
Béleljünk ki egy kivehető aljú piteformát a tésztával, kenjük meg tojással, reszeljük rá a marcipánt (jó, ha előtte a mélyhűtőbe tároljuk, mert a puha marcipánnal nem tudunk dolgozni). A kimagozott, felezett szilvákat osszuk el a tésztán, csurgassuk meg a mézzel, szórjuk meg a nádcukorral és a szeletelt mandulával. A tészta túllógó szélét hajtsuk vissza a gyümölcsre, ezt is kenjük meg tojással.
Süssük 180 fokon 35 percig. Az eredmény egy nagyon finom ízvilágú, minden igényt kielégítő sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre