Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-szilvás pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg mandula
  • 21 dkg kockázott hideg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 20 db szép szilva
  • 2 evőkanál méz
  • 7 dkg natúr marcipánmassza
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál barna nádcukor
  • 3 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait dolgozzuk gyorsan össze robotgéppel, illetve dagasztógéppel.

Béleljünk ki egy kivehető aljú piteformát a tésztával, kenjük meg tojással, reszeljük rá a marcipánt (jó, ha előtte a mélyhűtőbe tároljuk, mert a puha marcipánnal nem tudunk dolgozni). A kimagozott, felezett szilvákat osszuk el a tésztán, csurgassuk meg a mézzel, szórjuk meg a nádcukorral és a szeletelt mandulával. A tészta túllógó szélét hajtsuk vissza a gyümölcsre, ezt is kenjük meg tojással.

Süssük 180 fokon 35 percig. Az eredmény egy nagyon finom ízvilágú, minden igényt kielégítő sütemény.

Megjegyzés

Nagyon finom pite a marcipánnak köszönhetően. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek