Elkészítés: A marcipánmasszát kétfelé vágom. Egyenként vékony téglalappá nyújtom. (Kevés porcukrot szórok alá a nyújtáskor, illetve a sodrófára is.)
Az aszalt szilvára ráöntöm a sütőrumot, néhány percig forralom, majd jól lecsepegtetem.
A még kicsit langyos, de jól lecsepegtetett, kinyomkodott aszalt szilvát egy sorban (jó tömören) ráteszem a kinyújtott marcipán hosszabbik oldalára, és szorosan feltekerem. A két rudat alufóliába csomagolom, és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap kb. 1,5 cm-es korongokra vágom, és egyenként minyompapírba teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre