Elkészítés: A tejszínt és 1 dl tejet lassú tűzön felforrosítunk, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a vaníliarudat is, belereszeljük a marcipánt,hagyjuk, hogy feloldódjon. Közben a zselatint beáztatjuk a maradék tejbe, majd amikor a tejszín meleg, belekeverjük, megvárjuk, amíg felforr, és félrehúzzuk a tűzről.
Kiöblített formákba vagy poharakba szűrjük a zselatinos-marcipános tejszínt. Hűtőben pár órát dermesztjük.
Tálalhatjuk tányérra borítva vagy a poharakban is, díszíthetjük mandulával, kakaóporral, csokiszósszal, gyümölcsszósszal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre