Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános muffin fehércsoki mázzal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 muffinhoz:
  • A muffinhoz:
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl tej
  • 15 dkg fehér marcipánmassza
  • 10 dkg puha margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál színtelen keserűmandula aroma
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • A mázhoz:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál tejszín
  • A díszítéshez:
  • 3 dkg vékonyra szeletelt, pirított mandula
  • 6 szem koktélcseresznye, félbevágva

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsit kibéleljük papírkapszlival. A marcipánt 5 percre mélyhűtőbe tesszük.

A tésztához a puha margarint, a cukrot és a keserűmandula aromát robotgéppel habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A marcipánt nagylyukú reszelőn belereszeljük, majd a citromhéjat a kislukú reszelőn lereszelve hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben beledolgozzuk a marcipános keverékbe. A végén jöhet bele a tej is, majd a tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 25 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a fehércsokit apróra tördelve gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a tejszínnel. Ha kész, levesszük a gőzről, kevergetve langyosra hűtjük.

A megsült és kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk a mázat, és serpenyőben megpirított szeletelt mandulával és fél-fél koktélcseresznyével díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek