Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános mézeskalácstorta

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 6 tojás
  • 2 kiskanál mézeskalács fűszer
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • A tetejére:
  • fél üveg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 16 dkg aszalt szilva (én ebből többet tettem rá)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tésztához a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a marcipánmasszát. (Ez utóbbit legjobb káposztareszelőn lereszelni.)

2.) A tojássárgákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük, majd az egészet a csokis masszába keverjük.

3.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukorral együtt a csokoládés masszába forgatjuk.

4.) Végül beleszitáljuk a lisztet, és az egészet könnyedén összekeverjük. A masszát egy 22 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon 45-55 perc alatt megsütjük.

5.) Még melegen a formából kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és baracklekvárral megkenjük.

6.) A marcipánmasszát porcukorral meghintett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tészta, és a torta tetejére helyezzük, majd aszalt szilvával telerakjuk.

7.) A kétféle csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a torta tetejére (és oldalára) kenjük.

Megjegyzés



További recepteket Mirza blogjában, a Morzsálóban találsz! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss