Elkészítés: 1.) A tésztához a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a marcipánmasszát. (Ez utóbbit legjobb káposztareszelőn lereszelni.)
2.) A tojássárgákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük, majd az egészet a csokis masszába keverjük.
3.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukorral együtt a csokoládés masszába forgatjuk.
4.) Végül beleszitáljuk a lisztet, és az egészet könnyedén összekeverjük. A masszát egy 22 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon 45-55 perc alatt megsütjük.
5.) Még melegen a formából kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és baracklekvárral megkenjük.
6.) A marcipánmasszát porcukorral meghintett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tészta, és a torta tetejére helyezzük, majd aszalt szilvával telerakjuk.
7.) A kétféle csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a torta tetejére (és oldalára) kenjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre