Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint krémesre keverjük, majd adagonként adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat. Összedolgozzuk a masszát, közben hozzáadjuk a durvára reszelt csokis marcipánt. A háromféle lisztet és a sütőport összekeverjük, a krémes masszára szitáljuk és összedolgozzuk.
A szív vagy egyéb sütőformát margarinnal kikenjük, beleöntjük a masszát, és 175 fokra előmegített sütőbe tesszük. Amikor a tészta már feljött, széle szilárdabb, közepe lágy, a hőfokot 150 fokra csökkentjük. Ezen a hőfokon sütjük mindaddig, amíg a közepe is megszilárdul, majd a hőfokot ismét csökkentjük, és inkább csak lassan szárítjuk. A sütési idő kb. 1 óra.
Elkészítjük a bevonatot. A fehércsokit a tejszínnel együtt gőz fölött összemelegítjük, de nem főzzük.
Amikor a torta kihűlt és a máz már langyos, ráöntjük a tortára, kissé elsimítjuk, és hagyjuk a tészta oldalán lecsurogni. A díszitéshez a marcipánmasszát színeztem az ételfestékkel, jól összegyurtam, majd porcukrozott fólia közt kinyújtottam. Kiszúróval vagy formába nyomkodva készítjük el a virágot, levelet stb. Erre a tortára a leveleket és a pillangót készítettem, a torta szélére színes cukrot és virágot szórtam. A feliratott olvasztott csokoládéval készítettem.