Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-mandulás linzer

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az omlós tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • pici só
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 tojás sárgája
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 30 dkg fehér marcipánmassza
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • dekor cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lefedjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.

Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk és megsütjük őket.

A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral. A marcipánmasszát átgyúrjuk és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk. A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipánkarikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.

Összetörjük a csokoládét, és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne. Színes cukorral szórtam meg a csokoládés felét, de díszíthetjük másképpen is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss