Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor hozzáadásával. Lazán belekeverjük a tojások sárgáját és apránként a sütőporral elkevert átszitált lisztet. Habosra keverjük óvatosan.
Kerek tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, pont akkora kör méretet,mint a torta alja. A tésztát azonnal beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig!
Amíg hűl a tészta, kikeverjük krémet. A puha vajat a többi hozzávalóval krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk, ha kell, formára igazítjuk. A lapokat megspricceljük kevés Amarettóval. Minden lapot, még a felsőt is megkenjük a krémmel, majd a torta oldalát is. Pár percre a hűtőbe tesszük.
A marcipánt porcukorral szórt nyújtódeszkán kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. Színes marcipánnal tetszőlegesen díszítjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre