Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-mandulakrémes torta

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 púpozott evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • A krémhez:
  • 40 dkg vaj
  • 40 dkg porcukor
  • 20 dkg darált mandula
  • 5 cl Amaretto + 1 kanálnyi a lapok locsolásához
  • 10 dkg natúr marcipánmassza lereszelve
  • A tetejére:
  • natúr és színes marcipán
  • kemény fehér cukormáz (mézeskalácsok díszítésénél használatos)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor hozzáadásával. Lazán belekeverjük a tojások sárgáját és apránként a sütőporral elkevert átszitált lisztet. Habosra keverjük óvatosan.

Kerek tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, pont akkora kör méretet,mint a torta alja. A tésztát azonnal beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig!

Amíg hűl a tészta, kikeverjük krémet. A puha vajat a többi hozzávalóval krémesre keverjük.

A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk, ha kell, formára igazítjuk. A lapokat megspricceljük kevés Amarettóval. Minden lapot, még a felsőt is megkenjük a krémmel, majd a torta oldalát is. Pár percre a hűtőbe tesszük.

A marcipánt porcukorral szórt nyújtódeszkán kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. Színes marcipánnal tetszőlegesen díszítjük. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon mutatós és finom torta. - christine35

Ezek is érdekelhetnek

Friss