Előkészítés: A tésztát hagyjuk kiengedni. A körtét meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát kisebb kockákra vágjuk.
Elkészítés: A körtét 1 dl vízben, közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és kihűtjük. A vajat megolvasztjuk, a marcipánt kisebb darabokra vágjuk. Mindkettőt összedolgozzuk a cukorral, a mandulával, a körtepálinkával és a körtével. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 20 darab téglalapra/négyzetre vágjuk. A tésztadarabok egyik felére teszünk egy kevés tölteléket úgy, hogy a széleken fél-fél cm-t szabadon hagyunk. A széleket megkenjük tejjel, összehajtjuk a tésztát, és a széleit összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Hideg vízzel kiöblítünk egy nagy tepsit, a táskákat rátesszük, megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre