Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános kalács

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 37,5 dkg liszt
  • 4 csapott teáskanál sütőpor
  • 1,5 csomag vaníliás porcukor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • csipetnyi kardamom
  • kevés reszelt narancshéj
  • 15 dkg lágy vaj
  • 2 tojás
  • tej
  • 5 dkg héjatlan mandula
  • 10 dkg marcipánmassza
  • A díszítéshez:
  • kevés tej
  • 1 marék szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben elvegyítjük a sütőport, a vaníliás cukrot, hozzákeverjük a narancshéjat, a durvára vágott mandulát, a tojásokat és a felolvasztott vajat, belereszeljük a marcipánt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Lefedve meleg helyen kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kicsit átdolgozzuk, 3 cipóra osztjuk, ezekből hengereket sodrunk, összefonjuk.

A kalácsot sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, lekenjük tejjel, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50 perc

Megjegyzés

Fotó: Dr. Oetker - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss