Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-kakaós szelet

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg tejföl
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A marcipánhoz:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg búzadara
  • 1 evőkanál rum
  • 4 csepp keserűmandula-aroma
  • A mázhoz:
  • 12,5 dkg kókuszzsír
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojás
  • A megszóráshoz:
  • tarka szórócukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

2. A vajat és cukrot krémesre keverjük, egyenként belekeverjük a tojásokat. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Beledolgozunk 1 csipet sót, a tejfölt és a kakaóport. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben(középen, légkeverésesnél 160 fokon) 25-30 percig sütjük.

3. A marcipánhoz megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a cukrot és a darát, kicsit forraljuk. Hozzáadjuk a rumot és a mandulaaromát, majd a masszát azonnal a süteményre simítjuk.

4. A mázhoz megolvasztjuk a kókuszzsírt, kicsit kihűtjük. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral, a rumot és a tojást kikeverjük. Az egészet összekeverjük a kókuszzsírral, és a marcipánra simítjuk. Megszórjuk színes tortadarával, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss