Elkészítés: A tésztához különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A sárgákhoz adjuk a cukrot, habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd szép lassan a tésztába forgatjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a cukrot a margarinnal, a rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük. 1 csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk, ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémhez. A piskótát megtöltjük a krémmel.
A marcipánt összegyúrjuk, és porcukrozott felületen kinyújtjuk, majd szépen finoman bevonjuk vele a tortát. Az alján a felesleges marcipánt levágjuk. Ebből rózsát, fonatot készítünk. Ha van otthon süteménykiszúrónk, azzal könnyedén formázhatunk szívet, virágot, stb..
Ételszínezékkel lehet színessé tenni a marcipánt, de azt egy nappal előtte érdemes megcsinálni, és hagyni pihenni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre