Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-epres rebarbaratorta

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg eperlekvár
  • 10 dkg babapiskóta
  • 30 dkg rebarbara
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 2 tojás + 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 1 evőkanál vágott pisztácia
  • 10 dkg eper

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és 26 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Letakarjuk alufóliával, nehezéknek szárazbabot vagy rizs szórunk rá, és a sütőben 10 percig elősütjük. A fóliát a babbal együtt eltávolítjuk.

A tésztát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a lekvárral, és kirakjuk a babapiskótával.

A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A marcipánt lereszeljük, simára keverjük az egész tojásokkal. A tojássárgáját összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a vajjal és a tejszínnel, belekeverjük a marcipános masszát, végül a gyümölcsöket. Az egészet a tésztára simítjuk.

A sütőben 180 °C-on további 40 percig sütjük. A tetejére a porcukrot elkeverjük a fahéjjal, és a kész tortára szórjuk.

A díszítéshez a marcipánt kinyújtjuk, és virágokat készítünk belőle. Megszórjuk pisztáciával, és a megtisztított, félbevágott eperrel együtt a tortát feldíszítjük vele.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss