hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-diós torta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg marcipán
  • 1 kávéskanál piros ételfesték
  • 1 kávéskanál zöld ételfesték
  • 1 kávéskanál sárga ételfesték

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még pár percig verjük. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és fakanállal óvatosan átforgatjuk. Vajjal kikent és liszttel meghintett kapcsos tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

A krémhez a darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot (sűrű massza lesz belőle).
Amíg kihűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk, és addig keverjük, amíg a krém jó habos lesz.

A tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel.

A díszítéshez a marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel. A deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk, és kinyújtjuk a marcipánjainkat. Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket, és ízlés szerint díszítjük a tortát.

Ezek is érdekelhetnek