Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános csöröge puncsmártással

MME MME
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A mazsolát 1 dl rumban áztatjuk legalább fél órát, de lehet egy éjszakát is.

2. A lisztet deszkára borítjuk, közepébe lyukat készítünk, ahová a tejfölt, a tojássárgáját, 2 evőkanál rumot, a citromlevet, a cukrot és a bort öntjük, a marcipánt belereszeljük. Belülről kifelé, körkörös mozdulattal hozzákeverjük a lisztet, majd jól összedolgozzuk a tésztát, és kinyújtjuk.

3. Derelyeszaggatóval rombusz alakzatot vágunk ki, mindegyik közepére bemetszést készítünk, és a lyukon átfordítjuk a tészta egyik végét.

4. Forró olajban kisütjük, papírtörlőn vagy rácson lecsepegtetjük.

5. A pudingport másfél vagy kétszeres mennyiségű tejjel főzzük meg, hogy ne sűrűsödjön be annyira, amikor kész, hozzákeverjük a mazsolát.

6. A kisült csörögefánkot a puncsmártással tálaljuk.

Elkészítés: kb. 40 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss