Elkészítés: A tejszínt és a tejet melegíteni kezdjük, de nem forraljuk fel. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magjait, illetve a kikapart rudat is. Hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral. A kihűlt tejszínt hozzáadjuk a tojáshoz.
Kis edényekben öntjük a krémet, és a marcipánból formált apró golyókat is beletesszük a krémbe. Egy olyan tálba helyezzük az edényeket, melybe vizet lehet önteni. 160 fokra előmelegített sütőben, vízgőzben, kb. 50-60 percig sütjük a krémet.
Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap rászórjuk a barna cukrot és karamellizáljuk azt egy cukrászati fáklya segítségével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre