Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános bonbon

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg finomra őrölt mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1,5 dl víz
  • pár csepp mandulaaroma
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5-6 evőkanál tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A marcipánhoz a vízből és a porcukorból szirupot főzünk, ezután a darált mandulát hozzáadjuk. Néhány csepp szintelen mandulaaromával ízesítjük, és masszát gyúrunk belőle.

Szilikonos bonbonformába tesszük a masszát, 1 éjszakát pihentetjük.

Másnap a vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 5-6 evőkanál tejszínt, és bevonjuk a bonbonokat.

Megjegyzés

Ha nincs bonbonformánk, akkor diónyi golyókat formálunk, és megmártjuk csokoládéban. - blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss