hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános barackleves mandulával

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, felnegyedeljük, majd egy fazékban feltesszük főni a vízzel és a vaníliás cukorral.
  2. Közepes lángon addig főzzük, amíg a barack kezd szétfőni, majd hozzáöntjük a tejszín felét és felforraljuk.
  3. Ezután a levesbe reszeljük a marcipánt és egy turmixgép segítségével selymesre turmixoljuk. Jeges vízfürdőben kihűtjük.
  4. Közben a tejszín másik felét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A kihűtött levesbe óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, a tetejét pedig megszórjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított mandula szeletekkel.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss