Mandulakrémes-aszaltszilvás palcsinta

30 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 3,5 dl tej
  • 6 csepp mandulaaroma
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl szódavíz
  • 3 ek olaj (repceolaj)
  • A mandulakrémhez:
  • 23 dkg mandula
  • 8,5 dkg marcipán ( reszelve)
  • 10 csepp mandulaaroma
  • 2 ek cukor
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg krémsajt (light)
  • 1 ek porcukor
  • A töltelékhez:
  • szilvalekvár
  • aszalt szilva
  • 20 dkg marcipán (reszelve)
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • mandulaforgács
  • csokoládé

Elkészítés

  1. Összekeverjük a tojást, a cukrot, a tejet, a mandulaaromát, a lisztet, majd fokozatosan hozzáadjuk a vszódát és csomómentesre keverjük. A palacsintákat forró serpenyőben, kevés olajon sütjük ki.
  2. A mandulakrémhez a mandulát késes aprítóba tesszük és addig aprítjuk amíg kezd enyhén krémes állagú lenni. Ekkor hozzáadjuk a lereszelt marcipánt, a mandulaaromát, a kristálycukrot és a vajat. Jól elkeverjük amíg szép krémes állaga nem lesz. Áttesszük egy edénybe és jól eldolgozzuk benne a krémsajtot és a porcukrot.
  3. A kisült palacsintákat először megkenjük szilvalekvárral, tetejüket megszórjuk egy kevés reszelt marcipánnal majd megkenjük a mandulakrémmel. Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk és megszórjuk vele a mandulakrém tetejét. Ezután jó szorosan felcsavarjuk őket és ízlés szerint porcukorral, olvasztott csokoládéval és mandulaforgáccsal díszítjük. 

 

Megjegyzés

Az igazán ínyencek az aszalt szilvát bátran áztassák egy kevés amaretto likőrbe! - menicheva

Ezek is érdekelhetnek

Friss