hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános áfonyás piskótarolád

45 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába teszünk egy kanál cukrot, vizet és olajat majd géppel habosra keverjük.
  2. A maradék cukorral felverjük a fehérjét.
  3. A két tál tartalmát összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport. 
  4. Egy nagy tepsibe sütőpapirt teszünk ebbe öntjük bele  a tésztát. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
  5. Amikor megsült, feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a már előre kikevert mascarponét.
  6. A kihűlt lapot kitekerjük, levesszük róla a sütőpapírt, és a krém háromnegyed részét a lapra kenjük, a krémre 2-3 kanál áfonyalekvárt simítunk, majd feltekerjük a roládot. A maradék krémet a rolád tetejére simítjuk, és a kinyújtott marcipánt ráigazítjuk. Ezt követően díszítjük. 

 ELRONTHATATLAN PISKÓTA (ALAPRECEPT)

VIZES PISKÓTA 

Megjegyzés

-Marcipánnal bevont roládot még nem készítettem de ez valami mennyei finom lett - Domjan

Ezek is érdekelhetnek

Friss