Elkészítés: Az élesztőt 1 deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, a cukrot és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és kidolgozzuk hólyagosra a tésztát. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva fél óráig kelesztjük.
Mikor megkelt, kettévágjuk. A tészta egyik felét 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 10 cm széles téglalapra, a marcipánmasszát elosztva 6 részre, szintén rudakat sodrunk belőle, mindegyik téglalapra teszünk 1-1 marcipánrudat, elegyengetjük, és feltekerjük, mint a bejglit. Mikor mindhárom téglalapot megtöltöttünk a marcipánnal, akkor a 3 rudat összefonjuk, sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába tesszük. A maradék tésztával és marcipánnal ugyanígy járunk el. Konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük. Mielőtt megsütjük, a tetejét tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre