Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánkrémes-vaníliás patkó

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 23 dkg finomliszt
  • 4 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg marcipán
  • 20 dkg lágy vaj
  • 4 cl rumaroma
  • A díszítéshez:
  • 8 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, krémesre keverjük, majd a lisztet keverjük hozzá, sima masszává dolgozzuk. Nyomózsákba tesszük, és 3-4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire. 160 fokra melegített sütőben világosra sütjük.

A töltelékhez a marcipánt lereszeljük, majd a vajjal és a rumaromával krémesre keverjük. 2-2 patkót összeragasztunk a krémmel.

A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra tesszük száradásig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss