Elkészítés: A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, krémesre keverjük, majd a lisztet keverjük hozzá, sima masszává dolgozzuk. Nyomózsákba tesszük, és 3-4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire. 160 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A töltelékhez a marcipánt lereszeljük, majd a vajjal és a rumaromával krémesre keverjük. 2-2 patkót összeragasztunk a krémmel.
A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra tesszük száradásig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre