Az égetett tésztához a vajat 1 csipet sóval együtt fazékba tesszük. Hozzáöntünk 1,9 dl vizet, és a vaj feloldódásáig forraljuk. Közepes tűzön fakanállal belekeverjük a lisztet, majd erőteljesen tovább verjük 5-8 percig, amíg a tészta gombóccá összeáll és a fazék alján fehéres bevonat képződik. Ezután áttesszük egy tálba, és hűlni hagyjuk kb. 10 percig.
Közben a marcipánkrémhez meglangyosítjuk a tejszínt. A marcipánmasszátsajtreszelőn egy másik tálba reszeljük, apránként hozzáadjuk a tejszínt, és habverővel simára keverjük. A megmosott barackokat kimagozzuk, és tetszés szerint felezve hagyjuk vagy nagyobb cikkekre vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kb. 20 cm-es kerek formát vékonyan kikenünk vajjal, majd kibéleljük sütőpapírral. (Így a papír nem fog csúszkálni.) Robotgép habverőjével a tojásokat egymás után a lehűlt égetett tésztába dolgozzuk. A masszát a formába töltjük úgy, hogy körben a szélét peremnek felhúzzuk. Az alját megkenjük a krémmel, körkörösen elrendezzük rajta a barackdarabokat, és a tetejüket ecsettel kissé bevizezzük. Az előmelegített sütőben sütjük 45-55 percig, amíg a tészta aranybarna lesz. Ezután kivesszük a sütőből.
A baracklekvárt megmelegítjük, szűrőn átpasszírozzuk, és a még forró barackrétegre kenjük. Végül a tortát rácson hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.