Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánhalmok csokoládészalaggal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 36 db 3 cm átmérőjű süteményhez:
  • 10 dkg nyers marcipánmassza (mandulatartalom min. 50%)
  • 8,5 dkg jó minőségű, hideg vaj
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg finom szemű kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1/2 kávéskanál mandulakivonat
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg jó minőségű csokoládé (min. 60% kakaótartalommal)

Elkészítés

Elkészítés: A marcipánmasszát érdemes a készítés előtt legalább 1/2 órával betenni a mélyhűtőbe, hogy kellően keményre fagyjon – így sokkal könnyebb dolgozni vele.

A tepsit sütőpapírral borítom, a sütőt 175 fokra előmelegítem.

Egy nagylyukú reszelőn mély tálba reszelem a kemény marcipánmasszát, majd a vajat. Hozzáadom a cukrot, a vanília-, valamint mandulakivonatot (ez utóbbi mandulaaromával is helyettesíthető). Alaposan összedolgozom a konyhai robotgép habverőjével, majd hozzáadom az egész tojást, végül a liszttel kevert keményítőt. Illatos, lágy tészta lesz a végeredmény, melyet egy csillagcsőrrel felszerelt nyomózsákba kanalazok. Az előkészített tepsire kis kerek halmokat formázok, legalább 1,5 cm távolságot hagyva köztük.

10-12 perc alatt világosra sütöm őket. Amikor a sütőből kikerülnek, még enyhén lágyak, de szinte pillanatok alatt szépen megszilárdulnak. Konyhai rácson néhány perc alatt kihűlnek. Addig a csokoládét vízfürdő felett felolvasztom. Egy kis nylontasakba kanalazom az olvadt csokoládét, a tasak sarkát levágom, a 3-4 mm-es lyukon keresztül kis csokoládészalagokat formálok minden aprósütemény tetejére.

Ha megszilárdultak, sütőpapírral rétegezve, jól záródó dobozban, hűvös helyen akár 1-2 hétig is tárolhatók – de ez a mennyiség tálra halmozva, frissen is gyorsan elfogy! Természetesen a hozzávalók akár duplázhatók is.

Megjegyzés



További érdekességeket, recepteket és fotókat Habliliom blogjában találtok!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss