Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánhabos képviselőfánk gyömbéres körtemártással

75 perc
mester
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • Az égetett tésztához:
  • 2 dl olaj
  • cukor
  • 20 dkg liszt
  • 7 db tojás
  • A marcipánhabhoz:
  • 20 dkg marcipán (natúr)
  • 4,5 dl tejszín
  • 2 ek körtepálinka
  • 1 csomag zselatinfix
  • A körtemártáshoz:
  • 2 db vilmoskörte
  • 4 ek cukor
  • 1 tk vaníliaeszencia
  • 1/2 tk friss gyömbér
  • 2 ek főzés nélküli vaníliás pudingpor

Elkészítés

  1. 2 dl vizet felforralunk az olajjal, valamint 1-1 csipet sóval és cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, és folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről, és robotgéppel keverjük tovább. Közben egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy csillagcsöves nyomózsákkal, egymástól 5-6 cm távolságra 4 cm átmérőjű rózsákat nyomunk rá a tésztából. Megkenjük őket kevés vízzel, majd a 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  3. A marcipánhabhoz lereszeljük a marcipánt, majd lábosba tesszük 1,5 dl tejszínnel és a körtepálinkával. Kis lángon addigmelegítjük, amíg a marcipán fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A megmaradt tejszínt kemény habbáverjük a zselatinnal, és a pálinkás marcipánhoz forgatjuk.
  4. A mártáshoz lábosba tesszük a meghámozott, kimagozott és felkockázott körtét 3 dl vízzel, a lereszelt gyömbérrel, a vaníliaeszenciával és a cukorral. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Végül besűrítjük a kevés vízzel elkevert pudingporral. 
  5. A képviselőfánkok kalapjait levágjuk, majd habzsák segítségévelrózsákat nyomunk bele a marcipános krémből. A langyos körtemártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss