Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánhab meggyel

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Leöntjük a pálinkával, és néhány órát állni hagyjuk.

A marcipánt lereszeljük, összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral, alaposan kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

A meggyet kevés porcukorral felforraljuk, majd belekeverjük a pici vízzel elkevert keményítőt, sűrűsödésig kevergetjük, levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

A marcipánhabot a meggyel rétegezve kelyhekbe kanalazzuk, de lazán összeforgatva is tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss