Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maradékmentő húsos krokett

MME MME
45 perc
Hozzávalók
  • 600 g sült hús (lehe csirke-, pulykahús stb., bármi ami maradt az előző napról)
  • 300 g burgonyapüré
  • 100 g reszelt trappista vagy maasdamer sajt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-1 kiskanál friss zöldfűszer (pl. kakukkfű, rozmaring, petrezselyemzöld)
  • 2 tojás
  • 40 g durumliszt
  • A bundázáshoz:
  • 50 g reszelt parmezán vagy Grana Padano sajt
  • 70 g pankómorzsa
  • A sütéshez:
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés

  1. A húst apró darabokra vágjuk, majd a burgonyapürével és a reszelt sajttal összekeverjük.
  2. A felhevített olajon a vékony karikákra vágott hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, majd a finomra aprított zöldfűszerekkel egy kicsit megpároljuk. A tűzről lehúzzuk, a hagymát hagyjuk, hogy picit kihűljön, utána a tojásokkal és a liszttel összedolgozzuk, majd a húsos keverékkel összeforgatjuk.
  3. A masszából golyókat formázunk, a reszelt sajt és a pankómorzsa keverékébe hempergetjük, majd korongokká lapítjuk. Vékonyan kiolajozott serpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés

A recept Ambrus Éva - Vágó Piros: Gyors, finom, egyszerű - 77 egyszerű recept a mindennapokra című szakácskönyvébőll származik (BOOOK Kiadó, 2022, 5990 Ft) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss