Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maradékból finomat: villámgyors kekszes-mascarponés pohárkrém

default user icon
MME
Nem kell varázslónak lennünk ahhoz, hogy néhány megmaradt finom falatból pazar lakomát rittyentsünk. Ezúttal arra adunk ötletet, hogy ha túl sok kekszet sütöttél, hogyan használd fel egy mennyei pohárkrémhez.

Alaprecept: Kakaós-fahéjas keksz

Hozzávalók (18 darabhoz):
30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 ek keserű kakaópor
1 tk sütőpor
2 tk őrölt fahéj
20 dkg kristálycukor
2 db tojás

1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajjal, majd hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, továbbá az őrölt fahéjat. Ezután hozzáadjuk a cukorral felhabosított tojást, és alaposan összedolgozzuk az egészet.

2. Az így kapott tésztából 18 db gombócot formázunk, azután kissé ellapítjuk azokat, és két, sütőpapírral kibélelt tepsiben elrendezzük. Hagyjunk a kekszek között elegendő helyet! A süteményeket a 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként 12 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni őket.

Elkészítési idő: 45 perc

A maradékból: Kekszes-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg mascarpone
4 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
200 ml habtejszín
8 db kakaós-fahéjas keksz
20 dkg eper
citromfűlevelek

1. A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd beleforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.

2. A 6 db kekszet apróra törjük, és elosztjuk 4 db desszertespohárban. A mascarponés krém kétharmadát rétegezzük a poharakba, majd elrendezzük rajta a megtisztított, cikkekre felvágott epret, és rákanalazzuk a maradék krémet. A pohárdesszert tetejét megszórjuk a megmaradt, nagyobb darabokra tördelt keksszel. Az édességet kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. Néhány citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

 Tipp:

A pohárkrémet mascarpone helyett túróval is elkészítheted. Az alsó kekszes réteget ízlés szerint meglocsolhatod egy kevés kávé- vagy mandulalikőrrel.

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>> 

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>> 

Ezek is érdekelhetnek