Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyd az ütögetést! Így szedd ki a ketchupot az utolsó cseppig a flakonból - Videó

Minden hűtőben, az ajtóba állítva megtalálható egy üveg ketchup. Ez a népszerű szósz és mártogatós azonban elég sok bosszúságot tud okozni, ha beszorul a flakon aljára, onnan ugyanis a legvadabb ütögetések hatására sem szeretne kijönni.

Legyen szó maradék majonézről, mustárról vagy ketchupról, mindannyian találkoztunk már azzal a boszantó jelenséggel, amikor a flakonban még ott lévő szószt nem lehet kinyomni. Ilyenkor többféle út állhat előttünk: egyfelől a tenyerünkhöz ütögethetjük a flakont, hogy elmozdítsuk a letapadt szószmaradványt, ám ez sem mindig vezet sikerre. Sokan ilyenkor vesznek elő egy kést és metszik fel a flakont, hogy aztán kikanalazhassák a mártogatóst.

Ez utóbbi egy drasztikus lépés, és utána már nem igazán lehet visszazárni a flakont, pláne visszatenni a hűtőbe. Van ennél egy sokkal jobb megoldás, amihez még ütögetni sem kell az üveget. Nem árt azonban vigyázni, mert ha nem figyelünk, összekenhetjük a falakat!

Pörgessük meg a flakont!

A TikTokon terjed az a videó és trükk, melynek lényege, hogy a ketchupos flakont, melyben már csak egy kevéske szósz van, jól meg kell pörgetni, így ugyanis az utolsó cseppig kiszedhetjük belőle a maradékot.

Vegyük elő a maradékos, ketchupos (vagy majonézes, esetleg mustáros) flakont, majd ellenőrizzük, hogy jól záródik-e a kupakja. Ez azért fontos, mert a pörgetés során, ha kinyílik a fedél, akkor az egész konyhát (a falakat és a plafont is) összekenjük a szósszal.

Ezután fogjuk meg a flakon alját és végezzük pár karkörzést. A centrifugális erő hatására a maradék szósz az üveg aljából a nyakához, a szájához kerül, így könnyű lesz utána kinyomni belőle, ami még maradt.

Tipp+

Ha a szószos üvegeket eleve fejjel levelé tesszük be a hűtőbe, akkor a tartalma lassan, magától a nyíláshoz folyik. Ilyenkor azonban arra kell ügyelni, hogy amikor felpattintjuk a fedelet, előfordulhat, hogy "kirobban", kifröcsköl a tartalma.

Borítókép:

Ajánljuk még:

ETTŐL A GYÜMÖLCSTŐL LESZ ÉDES A HÁZI KETCHUP >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss