hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maradék-hasznosítás húsvéti sonkából

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 db főtt krumpli
  • sonka, ízlés szerinti mennyiség (de kb. 5-6 szelet) :-)
  • ha van otthon, akkor néhány kocka szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 3 tojássárga
  • kb. 10 dkg sajt
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit. Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradék-hasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb). Különösebben fűszerezni nem kell, mert a szőlőmagolaj és a sonka-szalonna egyveleg karakteres ízt kölcsönöz az ételnek.)

Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét.

További variáció: kutakodhatunk a mélyhűtőben, ha van otthon brokkoli vagy kelbimbó, nagyon jól megfér ebben az összeállításban!

Megjegyzés

A Húsvét rövid és gyorsan elmúlik, és az ünnepi asztal főszereplőjéből, a húsvéti sonkából nem lehet annyit főzni, hogy az ünnepek alatt mind elfogyjon. Reggelire jólesik egy napig, két napig, aztán az ember már inkább salátalevelet rágcsál önmagában, de a sonka nem megy le a torkán. Íme egy recept, amivel gyorsan és egyszerűen tudjuk hasznosítani a maradék sonkát anélkül, hogy azt éreznénk, már megint sonkát eszünk. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek