Elkészítés: Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit. Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradék-hasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb). Különösebben fűszerezni nem kell, mert a szőlőmagolaj és a sonka-szalonna egyveleg karakteres ízt kölcsönöz az ételnek.)
Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét.
További variáció: kutakodhatunk a mélyhűtőben, ha van otthon brokkoli vagy kelbimbó, nagyon jól megfér ebben az összeállításban!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre