Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így nem fog rád romlani a maradék csokimikulás

December elején a legtöbb családban robbanás szerűen szaporodnak el a csokimikulások. Ám előfordul, hogy Miklós napjára virradóan a Mikulás-csomagba túl sok édesség kerül, aztán ahogy telnek a napok, lövésünk sincs, hogy mit kezdjünk velük. Ha se megenni, se kidobni nem akarjuk, akkor már mutatjuk is, hogy mit kezdhetünk velük. Így tuti nem megy kárba!

A Mikulás-csomagunkba túl sok csokoládé került? Mutatjuk mit csinálhatunk vele, hogy ne a kukába végezze a drága édesség. Legyen szó süteményről, forró italról, mártogatósról vagy valamilyen roppanós díszítő elemről. 

Forró finomság

Télen nagy szezonja van a gyerekek körében a forró csokinak. Ezt az élmény viszont nem csak finommá, hanem látványossá is teheti. Csomagoljuk ki a mikulásfigurát és tegyük egy szép karácsonyi bögrébe vagy üvegpohárba. A tejet forraljuk fel, majd ha már elég meleg, akkor öntsük rá a csokoládéra. Végezetül pedig nem hiányozhat más a tetejéről, mint egy kis tejszínhab.

Elő a reszelővel!

A karácsonyi sütik tetején is megmutathatjuk új formában el nem használt télapó csokijainkat. Tegyük be csomagolásostul a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ezután szedjük a le a borítást és vegyünk elő egy reszelőt. A fagyott csokiból pár pillanat alatt készíthetünk csokireszeléket.

Egy gyors desszert

A csokihab a világ egyik legkönnyebb sütije, azonban némi díszítéssel mégis izgalmassá varázsolhatjuk. Először verjük habbá az ízesített tojásfehérjét. Ezután olvasszuk fel télapónkat és keverjük a habba. A finomságot helyezzük a hűtőbe 2-3 órára.

Mindenhez jó csokikrém

Biztosan mindenkinek van egy kedvenc csokis desszertje. Ehhez is nyugodtan felhasználhatjuk a megmaradt kakaós figuráinkat. Készíthetünk belőle tortakrémet vagy öntetet is.

Kezdődjön a mártogatás

Ha valami igazán extra édességet szeretnénk a karácsonyi asztalra, akkor készítsünk fondüt. A csokiszökőkút alapjához tökéletes a télapós édesség. Szeljünk hozzá epret, banánt vagy akár szárított gyümölcsöt.

Roppanós díszítő elem

Bármit feldobhatunk egy roppanós dekorációval, amihez kiváló ez a fajta csoki. Első lépésként olvasszuk meg, és vegyünk elő egy tálcát, habnyomót és sütőpapírt. A olvasztott csokit tegyük a zacskóba, szúrjuk ki és így máris tudunk vele karácsonyi mintákat rajzolni a sütőlapra. Végezetül pedig pihentessük a mélyhűtőben.

Használjuk a buborékfóliát

Előfordulhat, hogy a karácsonyi ajándékok miatt felhalmozódik otthon a buborékfólia. Nagyon érdekes ehető díszt készíthet a segítségével: az olvasztott csokit kenjük rá, majd tegyük a fagyasztóba.

Ínyenc nyalánkság

Mossuk meg egy almát és vágjuk közepes vékonyságú szeletekre. Eztán olvasszuk meg a mikulást és keverjük hozzá kókuszsírt. Az almába szúrjunk egy pálcikát és forgassuk meg a csokiban. Ha megdermedt, akkor még fokozhatjuk az ízeket némi karamell szósszal.

Jól bevált recept

A muffin egy igazán közkedvelt édesség, ráadásul mindenkinek van hozzá egy jól bevált receptje. A megmaradt télapók tökéletesek lesznek az alap tésztába.

De hogyan kell olvasztani?

A legjobb, ha ezeket a csokimikulásokat gőz felett vagy a mikróban olvasztjuk fel. Ha mindenképpen közvetlenül a tűz fölött szeretnénk, akkor plusz zsiradékra (pl. vajra) is szükségünk lesz, hogy ne égjen meg.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek