Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangóval töltött csirkemell

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 nagy mangó
  • frissen őrölt bors
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 3 dl főzőtejszín
  • A körethez:
  • 60 dkg aprószemű burgonya
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkemelleket hegyes éles késsel felszúrjuk, sózzuk, borsozzuk. A mangót vékonyan meghámozzuk, és húsát levágjuk a magjáról. Az egyforma apróburgonyát megmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

Az előkészített csirkemelleket a mangóval megtöltjük, a töltőnyílást bambuszpálcával összetűzzük, az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük. Végül forró serpenyőbe téve az olívaolajon, fedővel lefedve, közepes tűzön mindkét oldalukat kb. 15 perc alatt megsütjük.

Ha elkészült, kivesszük, melegen tartjuk, a visszamaradt zsiradékra tesszük a vajat, ha felolvadt, rámorzsoljuk a rózsaborsot, megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és a felére beforraljuk. Közben sóval ízesítjük.

A körethez a főtt apróburgonyát a forró vajon átforgatjuk, majd tálaláskor tányérra tesszük, körbelocsoljuk a mártással, és belefektetjük a félbevágott töltött csirkemellet.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balog Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss