Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangós-túrós pitetorta

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 7 dkg darált mandula
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 2 zöldcitrom
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 tojás
  • 40 dkg zsírszegény túró
  • 2 dl natúr joghurt
  • A tetejére:
  • 2 mangó
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vagdalt pisztácia
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • citrom
  • citromfű

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a citromot megmossuk, a héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A héjat, a levet, a porcukrot simára keverjük a pudingporral és a tojásokkal. A túrót a joghurttal botmixerrel krémesre keverjük, és összedolgozzuk a citromos masszával.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tésztát 30 cm-es lappá nyújtjuk, és egy 26 cm átmérőjű cakkos szélű, kivajazott formába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a tölteléket, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tetejére a mangót meghámozzuk, vékony szeletekben levágjuk a húsát a magról, és kirakjuk vele a torta tetejét. A tortazselét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, és a tortára locsoljuk. Megszórjuk a pisztáciával. Tejszínhabrózsákkal, citromszeletekkel, citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek