Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangós-túrós pite

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • kb. 1/2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 1 mangó
  • 75 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál édes morzsa
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: A mangót meghámozzuk, húsát kockázzuk, meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, összeforgatjuk.

A túrót összetörjük, a tojások sárgáit a cukrokkal habosra keverjük, belekeverjük a túrót és a többi hozzávalót, végül a mangót. A tojások fehérjét a citromlével és 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a túróba forgatjuk.

A tésztához valókat összegyúrjuk, a tészta felét kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Meghintjük morzsával, elsimítjuk rajta a túrókrémet, a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.

Tetejét tojássárgájával megkenjük, villával óvatosan megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A tepsiben kihűtjük, majd szeleteljük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss