Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangós pite kecskesajtos tésztával

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre liszt
  • 15 dkg friss kecskesajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 kanál cukor
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 1 citrom héja és leve
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • A mangós feltéthez:
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 felcsíkozott mangó

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.

Akkor vékonyra nyújtjuk és karikákat vágunk belőle, majd kibélelünk velük kis piteformákat. Mindegyiket villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk rájuk, majd rizst szórunk a tetejükre. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Aztán eltávolítjuk a rizst és a sütőpapírt, kihűtjük.

A krém hozzávalóit (a vaj kivételével) alaposan összekeverjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, hozzákeverjük a vajat, majd kihűtjük.

A mangós feltéthez a cukrot serpenyőben karamellizálódásig pirítjuk, belecsavarjuk a citrom levét, majd a felcsíkozott mangókat. A mangót folytonosan kevergetve addig melegítjük, amíg bevonódik a karamellel.

A piték belsejét megkenjük a kihűlt krémmel, kirakjuk a gyümölcscsíkokkal, és megöntözzüka karamellel.

Megjegyzés

Ha nincs kis piteformátok, süssétek egy nagyban. Lehűtve fogyasszuk, nagyon finom.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss