Mangós pite kecskesajtos tésztával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • kecskesajt
  • vaj
  • cukor
  • tejföl
  • citrom
  • sütőpor
  • tojás
  • cukor
  • étkezési keményítő
  • citrom
  • tej
  • vaj
  • cukor
  • citrom
  • mangó

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.

Akkor vékonyra nyújtjuk és karikákat vágunk belőle, majd kibélelünk velük kis piteformákat. Mindegyiket villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk rájuk, majd rizst szórunk a tetejükre. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Aztán eltávolítjuk a rizst és a sütőpapírt, kihűtjük.

A krém hozzávalóit (a vaj kivételével) alaposan összekeverjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, hozzákeverjük a vajat, majd kihűtjük.

A mangós feltéthez a cukrot serpenyőben karamellizálódásig pirítjuk, belecsavarjuk a citrom levét, majd a felcsíkozott mangókat. A mangót folytonosan kevergetve addig melegítjük, amíg bevonódik a karamellel.

A piték belsejét megkenjük a kihűlt krémmel, kirakjuk a gyümölcscsíkokkal, és megöntözzüka karamellel.

Megjegyzés

Ha nincs kis piteformátok, süssétek egy nagyban. Lehűtve fogyasszuk, nagyon finom.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss