Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangós narancslekvár

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A narancsokat jó alaposan megmossuk, megsikáljuk, majd meghámozzuk és kifilézzük. A kicsorgó levet a narancshússal együtt felhasználjuk. A mangókat meghámozzuk és lereszeljük.

Vastagfalú edényben főzni tesszük a gyümölcshúst 5-7 percre, majd botmixerrel pépesítjük, utána hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt. Még 5 percet főzzük gyakran megkevergetve, majd tiszta üvegekbe szedjük.

Megjegyzés

Ahhoz, hogy ne legyen keserű a narancslekvár, figyeljünk oda, hogy minél kevesebb narancshéj és hártya kerüljön bele. A helyes filézést csak egyszer kell megtanulni, utána már gyerekjátéknak fog tűnni. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss