Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát előkészítjük, felszeleteljük és olajon megdinszteljük. A gesztenyét apróra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. A mángoldot megmossuk és durvára vágjuk, majd ezt is beletesszük a levesbe. 5 perc után, miután már a mángold összeesett, felöntjük kb. 2-3 dl zöldségalaplével, borsozzuk, és főzzük további 10-15 percet.
Ezután botmixerrel pürésítjük a levest, tejet adunk hozzá és felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a borecetet és a tejfölt (először kis adagot keverjük el egy tálban, majd utána adjuk hozzá a leveshez).
Forrón tálaljuk, pirítóssal vagy krutonnal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre