Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mángoldos-gesztenyés krémleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát előkészítjük, felszeleteljük és olajon megdinszteljük. A gesztenyét apróra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. A mángoldot megmossuk és durvára vágjuk, majd ezt is beletesszük a levesbe. 5 perc után, miután már a mángold összeesett, felöntjük kb. 2-3 dl zöldségalaplével, borsozzuk, és főzzük további 10-15 percet.

Ezután botmixerrel pürésítjük a levest, tejet adunk hozzá és felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a borecetet és a tejfölt (először kis adagot keverjük el egy tálban, majd utána adjuk hozzá a leveshez).

Forrón tálaljuk, pirítóssal vagy krutonnal.

Ezek is érdekelhetnek