Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres pirított zöldségek (subji, azaz zöldséges főétel)

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és a rózsákat vág félbevágjuk - ha nagyon nagyok 3 vagy 4 részre. Az édesköményt megmossuk és darabokra vágjuk. A mangoldot leveleire szedjük, megmossuk és azt is kisebb darabokra vágjuk.
  2. A zsiradékot egy forró edénybe tesszük. Beledobjuk a római köményt és az édesköményt és összepirítjuk. Hozzáaduk a gyömbért, a koriandert , néhány percig és pirítjuk őket, majd beletesszük a kurkumát. Hozzáadjuk a zöldségeket, teszünk hozzá egy kis vizet, megkeverjük, és lefedjük úgy, hogy egy kis rés maradjon a fedő és az edény között. Néha megkeverjük, és addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Rizzsel, chapati kenyérrel, quinoával vagy bármilyen gabonával tálalhatjuk. A végén olívaolajjal vagy napraforgóolajjal meglocsoljuk.

    Indiai ételek >>> 

    Húsmentes ételek >>> 


 

Megjegyzés

Ezt a subjit gyakran készítem, és képes vagyok több nap egymás után is újra és újra megcsinálni. Imádom ezeknek a zöldségeknek az ízkombinációját és a látványát is:) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek