hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangókrémes és karamellizált fehércsokis tarte

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • A mangókrémhez:
  • 10 dkg tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg mangó (friss)
  • 30 dkg tejszín
  • 3 db zselatinlap
  • A karamellizált fehércsokihoz:
  • 25 dkg fehércsoki
  • 25 dkg tejszín
  • A díszítéshez:
  • pár szem málna (friss)
  • mangó (friss)
  • pisztáciamorzsa

Elkészítés

  1. A tésztához a száraz anayokat összekeverjük, ezután belemorzsoljuk a vajat és a tojáasárgáját, gyorsan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszkü fél órára, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Beletesszük a linzer formába, babot teszünk rá súlyozóként. 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihült, megtöltjük a krémekkel.
  2. A mangókrémhez a tojássárgáját és a cukrot felmelegítjük 60-70 fokig. Kihülésig habbá verjük. A friss mangót pépesítjük, a tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk őket a tojásos keverékhez. Az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatinlapokat 5 másodpercik mikrózzuk, majd a keverékhez adjuk. Hűtőbe tesszük.
  3. A karamellizált fehhércsokihoz hőállő szilikonlapra tesszük a csokit, majd 80-90 fokos sütőbe tesszük (alsó-felső sütés). 10-15 percenként megkeverjük. Amikor megkaramellizálódott, kivesszük és összekeverjük a felvert tejszínnel.
  4. A krémeket habzsákba tesszük, majd megtöltjük velük a tarte-oket. A mangós tarte-ok tetejét megszórjuk apró kockákra vágott friss mangóval, a fehércsokis tarte-ok tetejét pedig málnával. Ízlés szerint morzsolt pisztáciával is díszíthetjük.

Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

PEZSGŐS-EPRES POHÁRKRÉM>>> 

TOJÁSLIKŐRÖS CAKE POP (SÜTÉS NÉLKÜLI RECEPT)>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss