A tésztához a száraz anayokat összekeverjük, ezután belemorzsoljuk a vajat és a tojáasárgáját, gyorsan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszkü fél órára, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Beletesszük a linzer formába, babot teszünk rá súlyozóként. 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihült, megtöltjük a krémekkel.
A mangókrémhez a tojássárgáját és a cukrot felmelegítjük 60-70 fokig. Kihülésig habbá verjük. A friss mangót pépesítjük, a tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk őket a tojásos keverékhez. Az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatinlapokat 5 másodpercik mikrózzuk, majd a keverékhez adjuk. Hűtőbe tesszük.
A karamellizált fehhércsokihoz hőállő szilikonlapra tesszük a csokit, majd 80-90 fokos sütőbe tesszük (alsó-felső sütés). 10-15 percenként megkeverjük. Amikor megkaramellizálódott, kivesszük és összekeverjük a felvert tejszínnel.
A krémeket habzsákba tesszük, majd megtöltjük velük a tarte-oket. A mangós tarte-ok tetejét megszórjuk apró kockákra vágott friss mangóval, a fehércsokis tarte-ok tetejét pedig málnával. Ízlés szerint morzsolt pisztáciával is díszíthetjük.